Skip to main content
Terug naar Nieuws

Wijze lessen voor H1 in seizoensopening

Volley Tilburg HS 4 – Saturnus HS 1 op 22-09-2018
4-0
25-21, 25-10, 25-19, 25-19

We begonnen het seizoen meteen met de lastige uitwedstrijd in Tilburg. Van tevoren waren de verwachting nog niet zo hoog gespannen en het doel dat coach Jonathan had gesteld was het winnen van 1 set. Dat lukte niet, al hadden we wel kansen.
In de eerste set begonnen we met Kevin en Jeroen H. als passer-lopers, Tom en Jeroen W. als middenspelers, Koen als libero, Sander als diagonaal en Willem als spelverdeler. Jop, Lucien en Joost startten als reserve. We begonnen heel energiek en positief. Niet alles lukte, maar er waren goeie series en momenten. Telkens stond Tilburg zo’n 3 punten voor en die achterstand wisten we niet in te halen.
Set 2 was een ramp. Via 6-2 gingen we naar 11-2 achter, simpelweg omdat we de pass niet onder controle kregen. Een dubbele wissel (Joost/Lucien voor Sander/Willem) en later Jop voor Kevin haalde niks uit. Na 17-7 achter lieten we het lopen en maakten we ons op voor set 3. Die set begonnen we in de opstelling van set 1 en de set was ook min of meer een kopie van de eerste set. We lieten goede dingen zien, maar waren soms ook slordig en niet geraffineerd genoeg. Een achterstand van 6 punten wisten we terug te brengen tot 2, maar even later was te set toch weer voor Tilburg.
In de laatste ronde startte Joost i.p.v. Willem. Aanvankelijk konden we weer goed bij blijven, maar op het eind van de set waren we het geloof kwijt en konden we ook deze set niet winnen.
Helaas nog geen punten dus voor Heren 1, maar we hebben in deze eerste ‘echte’ wedstrijd wel gezien waar het aan schort en wat voor ons belangrijk is (goede pass, servicedruk, nadenken, communiceren).
Zaterdag om 18.30 uur onze eerste thuiswedstrijd tegen Udenhout H1, komt dat zien!

Terug naar Nieuws