Skip to main content
Terug naar Nieuws

Udenhout gunstige tegenstander voor Heren 1

Udenhout HS 1 – Saturnus HS 1 op 12-01-‘19

3-1

25-15, 29-27, 25-21, 23-25

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar waseen uitwedstrijd tegen Udenhout. In de 2e wedstrijd van het seizoenwaren zij in Muzerijk geweest en toen hadden we ze de laatste set afgesnoept. Vandaaggebeurde dat opnieuw. Zo komt dus 1/3 van ons puntenaantal van Udenhout.

Joost was geblesseerd en trad op als coach.Verder waren we compleet, zonder wissels, en niet allemaal even fit. Jeroen enJeroen speelden op het midden en verder stonden we zoals gebruikelijk opgesteld(Kevin/Jop en Sander/Willem en Koen als libero).

In de wedstrijd kenden we 1 echt slechte faseen die zat in de eerste set. De wedstrijd begon kalmpjes en we gingen tot 13-12gelijk op. Daarna kregen we 10 punten op rij tegen en was de set snel voorbij.

Daarna werd het spannender. Het niveau wasvan beide kanten niet geweldig: veel servicefouten en een flink aantalknulligheden. Aanvallend waren we aan elkaar gewaagd op de buitenkanten. Hetverschil werd gemaakt op het midden. Als Udenhout zijn middenaanvallers instelling kon brengen leverde dat telkens een directe score op. Als wij met deservice de middenaanval konden ontregelen hadden we goede kansen. Aangezien datregelmatig lukte, bleef alles in balans. In de laatste 3 sets stond dan ooktelkens 20-20 of 20-21 op het bord. In de 2e set hadden we geensetpunt, maar hielden we wel lang stand. In set 3 maakten we in de finale 3persoonlijke fouten achter elkaar, waardoor de set verloren ging. In de laatsteset viel voor ons alles goed. Na 23-22 achter, maakten we 3 punten op rij enkonden we een klein feestje bouwen.

Volgende week komt Peelpush op bezoek dat 10estaat en 12 punten meer heeft. In Meijel hadden we in oktober een zeer matigewedstrijd gespeeld. Dit willen we graag rechtzetten!

Terug naar Nieuws