Skip to main content
Terug naar Nieuws

Start-to-Volley

Regelmatig ontvangt volleybalvereniging Saturnus/Hendriks Coppelmans het verzoek van mensen die graag willen gaan volleyballen. Men heeft op het strand of op de camping een leuk spelletje gespeeld en wil dit een vervolg geven. Binnen de huidige organisatie van Saturnus/HC lukt het niet om deze beginnende volleyballers iets passends te bieden. Voor starters is er nog geen plaats. Dit gaat veranderen!

Kennismaking voor beginners
In februari 2020 start Saturnus/HC met start-to-volley. Met 11 kennismakingslessen maken beginners kennis met volleybal. Deelname is mogelijk voor iedereen vanaf ca. 18 jaar.

Volleybal is een technisch uitdagende sport. In 11 lessen worden de basisvaardigheden aangeleerd en wordt het spel uitgelegd. Met een rustige opbouw van het programma zorgt een zeer ervaren trainer er voor dat iedereen mee kan doen. Samen met een sportfysiotherapeut stemt hij het programma af op de bewegingsvaardigheden van de startende speler.

Start-to-volley is een ideale gelegenheid om aansluiting te vinden bij de recreantentraining van de vereniging (zie hierna). En voor de geïnteresseerde is er de mogelijk om in de zomermaanden aan te sluiten bij de Beachtrainingen op de velden bij MuzeRijk. 

De kosten voor deelname aan start-to-volley bedragen € 35,- (eenmalig).  De lessen vinden plaats in de sporthal van MuzeRijk op dinsdagavond van 20.30 tot 22:00 uur. De groep heeft ruimte voor maximaal 14 deelnemers. Bij voldoende aanmeldingen  overwegen we met een tweede groep te starten om 19.00 uur 

Meer informatie volgt snel. Voor nu, ben je geïnteresseerd, wil je graag op de hoogte gehouden worden of je plekje al veilig stellen, stuur ons een mailtje op mailadres starttovolley@saturnushc.nl

Recreantentrainingen
Saturnus/HC organiseert al jaren een recreantencompetitie (de WAV, Winter Avond Volleybal). Teams, ingedeeld in meerdere klassen strijden om het kampioenschap, en vooral: de eer. Vanaf september 2020 biedt de vereniging ook trainingen aan voor recreanten. Deze training is interessant voor:

  • Spelers die enthousiast zijn geworden door start-to-volley, 
  • Spelers die willen volleyballen en al enige ervaring hebben,
  • Spelers uit de recreantencompetitie die graag (extra) willen trainen.

Bekijk hier de pagina van start-to-volley.

Terug naar Nieuws