Skip to main content
Terug naar Nieuws

Off-day voor de mannen van Heren 1

VC Volt HS 2 – Saturnus HS 1 op 09-02-‘19

4-0 (25-10, 27-25, 25-22, 25-22)

In het kleintje oude zaaltje in Beers was het vandaag tijd voor de ontmoeting met Volt 2. Thuis hadden we 4-0 verloren, maar waren toen aardig op dreef. Vandaag liep het allemaal behoorlijk anders dan we hadden gehoopt. Ik durf zelfs van een off-day te spreken, maar dat kan ook m’n eigen gekleurde blik zijn.

Hoe dan ook reisden we met 7 man af naar Beers. We hadden niks te wisselen en geen coach. Kevin was nog steeds op vakantie. Joost speelde dit keer op midden, samen met Jeroen. Verder was de basisopstelling niets anders dan normaal.

Set 1 hadden we nodig om warm en wakker te worden. Maar veel tijd hadden we daarvoor niet, want binnen een paar minuten konden we al gaan wisselen. Meteen werd wel duidelijk dat de 1e scheidsrechter zijn vizier niet op scherp had, dit zou later tot flink wat frustratie leiden.

In set 2 hadden we ons zeer goed herpakt (zoals je bij de setstanden kunt zien) en waren we wakker geschud, maar qua niveau nog lang niet wat we echt kunnen. We hadden vooral een gebrek aan vechtlust. Ook communiceerden we onvoldoende, waardoor veel dingen in de soep liepen. Dat lag ook aan de spelverdeling, die verre van optimaal was. Toch bleven we steeds bij, doordat we toch regelmatig zelf scoorden en door slordigheid van VC Volt. Via 21-21 volgde later zelfs een setpunt, maar een gebrek aan scherpte en drive brak ons op.

In de 3e ronde startten we niet scherp en stonden al snel met 5-1 achter, maar kwamen langzaam dichterbij. Ook nu kwamen we na een flinke strijd op 21-21, maar we waren op het eind niet slim genoeg om deze set alsnog naar ons te kunnen slepen.

In set 4 bleven we op dezelfde manier spelen. Het liep gewoonweg niet, er was frustratie en er mislukte heel wat. En toch… we konden bij blijven doordat ook dingen goed gingen. Soms als uit het niets een prachtig blok of een snelle aanval, dan weer 3 servicefouten op rij of gerommel aan het net. We kwamen via 23-19, nog terug tot 24-22, maar toen viel een bal op de lijn (of niet) en was de wedstrijd voorbij.

Zaterdag komen de Sittardenaren op bezoek. In Sittard pakten we een puntje, maar we zullen ze in Uden zeker laten zien dat we meer in huis hebben!

Terug naar Nieuws