Skip to main content
Terug naar Nieuws

Krijgt Heren 1 langzaam de smaak te pakken?

Vocala HS 1 – Saturnus HS 1 op 26-01-‘19

3-1 

25-23, 25-23, 25-15, 25-27 

In de 13e speelronde stond voor ons de uitwedstrijd tegen Vocala (Beugen, plek 3) op het program. Thuis hadden we ontzettend kansloos van hen verloren. Maar omdat we in een behoorlijke vorm verkeren, vonden we vandaag dat we wel een puntje zouden moeten kunnen pakken. 

We waren compleet en iedereen was speelklaar. Joost fungeerde als (reserve)speler/coach, Koen was de libero. Verder speelden we in de gebruikelijke formatie: Sander-Willem, Jeroen-Jeroen en Kevin-Jop.  

De eerste set begon aan beide kanten wat nerveus en slordig met een hele batterij servicefouten. Het ging gelijk op en gaandeweg ging het niveau aan beide kanten omhoog. Al snel kregen we in de gaten dat we zelf onze punten moesten maken. Zodra we in de rally kwamen en we alleen maar konden verdedigen hadden we een probleem: hun diagonaal was extreem goed en kreeg meer dan de helft van alle ballen en scoorde 90% direct. Gelukkig slaagden we erin om de pass steeds beter onder controle te krijgen en zelf steeds vaker direct te scoren, met name Sander was lekker op dreef. Dat leidde tot een gelijke stand van 21-21, maar daarna was het geluk niet aan onze zijde. We kwamen nog terug tot 24-23, maar hun dia sloeg het laatste punt binnen.  

Set 2 begon voor ons goed: we startten agressief en kwamen zelf 2-9 voor. Het ging zelfs zo ver dat een passer-loper van Vocala gewisseld moest worden omdat we hem uit de wedstrijd hadden gehaald. Daarna zakten we toch iets weg (persoonlijke fouten) en ging de set verder gelijk op, waarbij we op het eind ook weer op 24-23 kwamen… en hun dia de laatste bal kreeg. 

Set 3 werd een kleine deceptie. Zij gooiden hun opstelling op en wij kwamen opeens niet meer tot scoren. 

In de laatste set hadden we nog steeds een kans op een punt. We speelden prima en konden ons niveau vasthouden. Ook verdedigend en blokkerend kregen we steeds beter grip op enkele aanvallers (behalve hun dia, die steeds meer ballen kreeg). We stonden steeds 3-4 punten voor en in de finale zelfs 24-22. Maar we konden het niet afmaken en hun dia scoorde keer op keer. Via 25-25 konden we wel 2 punten scoren via onze eigen dia en was de laatste set voor ons. Zo maken we als team mooie stappen. 

Zaterdag komen de studenten uit Tilburg (Gepidae) op bezoek. Zij zijn koploper en in Tilburg hadden we werkelijk niks te vertellen en stonden we na een uur alweer onder de douche. We willen er nu op z’n minst een spannende pot van maken. 

Terug naar Nieuws