Skip to main content
Terug naar Mini's

Juni mooie maand voor mini’s Saturnus/Hendriks Coppelmans

De maand juni was voor de jongste leden van Saturnus/Hendriks Coppelmans een maand met 2 leuke afsluitende activiteiten: het diplomavolleybal (9 juni) en het minikamp (22-24 juni).

Tijdens de laatste training van het jaar wordt bij de mini’s altijd het diplomavolleybal georganiseerd. De trainers zijn met alle mini’s van 09.00 tot 11.30 uur heel hard aan het werk geweest om aan alle ouders, opa’s/oma’s en broertjes/zusjes te laten zien hoe veel de kinderen geleerd hebben. De ochtend is begonnen met een warming-up-dans op een liedje van kinderen voor kinderen. Daarna hebben ze in verschillende groepjes samengewerkt om een parcours af te leggen waarbij ze allerlei materialen mee namen. Vervolgens zijn ze in de eigen teams verschillende onderdelen af gaan leggen waarbij ze punten konden scoren. Zo moesten ze de bal proberen te passen in de korf, te serveren op de pylonen en mogen proberen zo vaak mogelijk bovenhands over te spelen. Als laatste hebben ze een toernooitje gespeeld tegen andere teams en ook tegen de trainers.

Nadat alle punten waren opgeteld is de prijsuitreiking geweest waarbij ze allemaal een mooi diploma kregen. Hierbij kregen alle spelers van de toernooien vanuit de Nevobo ook nog een mooi vaantje. Hierna is het team van niveau 6.1 ook nog in het zonnetje gezet, omdat ze kampioen zijn geworden in de tweede helft van het seizoen. Ook zij kregen een vaantje, met als extraatje een mooie medaille. De dag is afgesloten in de kantine met een lekker broodje knakworst en een beker ranja, gesponsord door de Club van 100.

Twee weken na dit diplomavolleybal stond de volgende traditie alweer op het programma: het minikamp. Na een mooi volleybalseizoen hebben we met elkaar op een sportieve wijze de zomervakantie ingeluid. Samen met de trainers en enkele ouders hebben de mini’s van vrijdag 22 juni tot en met zondag 24 juni in de bossen van Mariahout een vol programma gehad. Want wat is er leuker dan met al je volleybalvriendjes en -vriendinnetjes samen een kampvuur te maken, een speurtocht in het bos te houden of een volleybalestafette te spelen? We zijn naar een grote kampeerboerderij geweest waar we in het thema ‘circus’ werden ontvangen door de leiding. Het hele weekend zijn we als acrobaten, jongleurs, clowns en dierentemmers met elkaar op een sportieve manier de strijd aangegaan. Alle groepjes hebben zich uitgedost in het thema, schreven mee aan het kamplied en hebben op zaterdagavond bij het uitdaagspel een fantastische circusvoorstelling gegeven. Iedereen kon z’n creativiteit kwijt. De mini’s hebben gebalanceerd op het slappe koord, maar moesten ook hard nadenken bij het oplossen van de rebus en een spelletje mastermind. En dat we in topconditie zijn na alle trainingsuren van het afgelopen jaar, konden we laten zien bij de tikspelletjes in het bos en op het veld. Samen BBQ-en en genieten van sprookjesverhalen bij het kampvuur, en dan zonder papa en mama slapen op het kamp. Wat een helden hadden we dit jaar bij ons. Elke ochtend weer vol energie op om te genieten van het mooie weer en een partijtje te volleyen op ons eigen veld. Al met al een zeer geslaagd weekend, natuurlijk met dank aan de trainers en andere vrijwilligers van Saturnus/Hendriks Coppelmans.

Waarom is het weekend al weer zo snel voorbij? Was het maar alweer juni volgend jaar: want dan gaan we weer met z’n allen! Wil jij ook volleyballen in een veilige omgeving waar je jezelf kunt zijn met leuke vriendjes en vriendinnetjes? Kom dan na de zomervakantie eens kijken op een zaterdagochtend in Muzerijk. We hebben jou graag bij onze club!

Terug naar Mini's