Skip to main content
Terug naar Nieuws

Heren 3: Vanuit een supporter’s perspectief

Als trouw supporter mocht ik ditmaal de reis maken naar het Limburgse Panningen, waar Heren 3 van Saturnus de strijd aangingen tegen Heren 2 van Olympia. Het veld naast de onze waren de vrouwen uit de eerste divisie de strijd aan het aangaan. Ondanks dat de aandacht regelmatig naar de vrouwen werd getrokken, was de strijd tussen de heren uiteindelijk toch een stuk spannender. Al zeg ik het zelf.

De eerste set begon wat stroef voor Heren 3. Ballen werden niet goed gepasst, de eerste service werd in het net geslagen (dank Jona), en de heren keken wat verslagen om zich heen. Olympia begon hierdoor sterk, totdat de heren zich na de eerste tien punten herpakten en de eerste set wonnen met 25-20.

Het thema van de tweede set werd gewijd aan scheids-frustratie. Ik zal niet in details treden, maar de frustratie van Heren 3 liep zodanig op dat ze zich niet altijd meer konden inhouden naar de ietwat onervaren scheidsrechter toe. Keer op keer was het de vraag of de set nou eerlijk verliep en uiteindelijk verloren de heren met 19-25.

In de pauze tussen de tweede en derde set zag ik de scheidsrechter naar het Olympia publiek kijken. In zijn handen de gele en rode kaart klaar. Ondanks het rumoer kon ik nog net verstaan dat als de heren zo door zouden gaan, ze een kaart zouden kunnen krijgen. Het publiek stemde knikkend in. Gelukkig was het frustratieniveau gezakt tijdens de derde set en legde heren 3 zich neer bij de keuzes van scheids. De heren verloren de set met 19-25, maar ze hadden ook geen kaart gekregen. Dat is dan wel weer positief.

De vierde set was vrij spannend. Het geluidsniveau van het publiek werd harder en de yellen frequenter. Een hele tijd liepen punten elkaar op, beiden herenteams speelden sterk. De spanning was voelbaar en had tot gevolg dat Koen de bal per ongeluk tegen de scheidsrechter trapte. Oprecht per ongeluk. De goedhartige scheids besloot de situatie met een waarschuwing weg te wuiven en geen kaart te trekken. De heren wonnen de set met 25-22. Op naar de laatste set.

De vijfde set werd vlijmscherp gestart. Achter elkaar door maakten de heren punten. Na 8 punten vonden ze het goed geweest en lieten Olympia ook een paar punten maken. Ze werden snel ingehaald waarna het een nek- aan nekrace werd. Het niveau van de heren fluctueerde met momenten, waardoor sommige ballen tegen de muur werden gepasst, om zich vervolgens weer te herpakken met aanvallen waar de bal met zo’n 160 km/u voor voeten van de tegenstanders landde. 14-13, de spanning was om te snijden. Het zweet stond in mijn handpalmen. Olympia scoort. 14-14, toch nog twee punten te gaan. Punt 1 en punt 2 werden binnen gehaald en Saturnus wint de set met 16-14, waarmee de wedstrijd is gewonnen met 3-2. Het Olympia publiek droop stilletjes af, met mijn geklap na-echoënd in hun oren.

Volgende week een thuiswedstrijd tegen Flash, die op dit moment stevig bovenaan de ranking staat. Een spannende wedstrijd, dus alle support is hiervoor gewenst, zodat ik niet in mijn eentje hoef te yellen.