Skip to main content
Terug naar Nieuws

Heren 1 weet weer wat winnen is

Polaris HS 2 – Saturnus HS 1 op 09-03-‘19

2-3

20-25, 22-25, 25-13, 25-22, 13-15

Dit seizoen speelden we tot vandaag pas 1 vijfsetter, dat was thuis tegen Polaris. Vandaag reisden we af naar Helmond en speelden opnieuw een vijfsetter tegen Polaris. Thuis verloren we die, nu wisten we ‘m te winnen!

Jop was helaas nog geblesseerd en voor hem hadden we Olaf Wouters meegevraagd. Hij speelde de hele wedstrijd op midden met Jeroen W. Willem startte met Sander in de diagonaal, Kevin en Jeroen H. waren de passer-lopers. Koen was uiteraard de libero, Joost begon op de bank.

De eerste en tweede set waren van onze kant prima. Wij hadden steeds het initiatief en konden de druk bij Polaris leggen dat daardoor meer fouten maakte en minder tot scoren kwam. Met de service wisten we ook voldoende druk te leggen. In de eerste set kwamen we zelfs 10-17 voor. Dat gat werd iets kleiner op het eind, maar de marge was groot genoeg.

In de derde set kwam er een ommekeer. We maakten in een bepaalde rotatie te veel aanvallende fouten, waardoor we snel 7 punten achter kwamen. Doordat we daarna ook nog problemen in de passing kenden, was de set snel voorbij.

In de vierde set gingen we in het begin goed mee, maar zo halverwege maakten we simpelweg weer te veel fouten en stonden we weer 7 punten achter. Een wissel van Joost voor Willem pakte daarna wel goed uit. We konden het gat dichten tot 22-19, maar dichterbij dan dat kwamen we niet.

De tiebreak moest de winnaar bepalen. Doordat we in set 4 goed geëindigd waren, was de vijfde set erg spannend. Bij partijen wisten regelmatig te scoren en de foutenlast was in balans. Bij 6-8 voor wisselden we van kant, even later stond het 12-12. Via 13-14 wisten we het af te maken en wonnen we onze 2e wedstrijd dit seizoen.

Als echte profs moeten we deze week ook midweeks spelen. Woensdagavond spelen we uit in Oosterhout tegen VOKO. Eens kijken of we het goede gevoel van deze wedstrijd kunnen vasthouden.

Terug naar Nieuws