Sittardia HS 1 – Saturnus HS 1 op 10-11-‘18
3-1
25-16, 25-19, 25-20, 21-25

Enigszins gehandicapt vertrokken we vandaag naar Sittard voor de uitwedstrijd tegen Sittardia, een ploeg in de middenmoot en een oude bekende van Heren 1. Omdat zowel Tom als Jeroen Westrik geblesseerd waren, moesten we in een fantasieopstelling aantreden. We hadden precies genoeg man ter beschikking daarvoor. Sander en Joost bezetten het midden. Jeroen van Hout en Jop op buiten en Willem met Kevin in de diagonaal.

De eerste set was nog een kansloze onderneming. We konden geen servicedruk bij de Limburgers leggen, waardoor zij heel vaak via het midden kon scoren (daar stonden ook hun beste aanvallers). We hadden ook moeite om de pass onder controle te krijgen en kwamen moeilijk tot scoren.
De tweede en derde set waren beter. Dat lag vooral aan het feit dat bij ons de pass beter kwam en we wat meer fouten bij de tegenstander afdwongen. Blokkerend hadden we echter weinig te vertellen waardoor regelmatig een bal met geweld bij ons op de grond gepoft werd. We konden in beide sets toch zeker tot 15-15 meekomen, maar waren daarna te slordig en niet slim genoeg. In set 3 hadden we bij 22-20 achter nog wel een kansje, maar na een foutservice, een blok en een netfout waren we klaar.
Toch bleven we erin geloven en dachten nog maar eens aan de afspraak van tevoren: 1 setje pakken. En dat lukte! De laatste set was zeker niet goed, maar we bleven hard werken en elkaar oppeppen. Sittardia gaf ons de kans de set te winnen door zelf veel fouten te maken. We hielden steeds een kleine voorsprong en Jeroen maakte de wedstrijd in stijl uit door te bal dwars door het blok te jassen.

Zaterdag spelen we weer thuis, Polaris dat 10e staat komt op bezoek. Kunnen we ons puntenaantal weer verdubbelen?