Skip to main content
Terug naar Nieuws

Heren 1 tamelijk machteloos tegen Tilburgse studenten.

Saturnus HS 1 – Gepidae HS 1 op 02-02-’19 

0-4 

15-25, 18-25, 10-25, 23-25 

Eind oktober hadden we in Tilburg tegen de studenten werkelijk niks in de spreekwoordelijke melk te brokkelen. Deze zaterdag kwamen de studenten bij ons op bezoek en we hoopten de flow van afgelopen 3 wedstrijden vandaag te kunnen gebruiken om misschien een puntje te pakken. 

Kevin was afwezig, want op vakantie en we hadden daarom Kas ingevlogen om ons te helpen. Verder startten we zoals gebruikelijk. Joost was reserve en kwam in de laatste set in het veld voor Willem. 

Zowel in de eerste als in de tweede set startten we goed, d.w.z. de tegenpartij maakte vrij veel fouten en we kwamen 5-1 voor. In de fase erna ging het even gelijk op, maar al snel kwam het krachtsverschil naar boven. Zij hadden steeds de pass goed onder controle (weinig servicedruk) en hun aanvallers kregen daardoor steeds gelegenheid te scoren. Dat kwam ook doordat wij blokkerend weinig konden uitrichten. 

De derde set was een walk-over, we kwamen helemaal niet in ons spel en er was geen geloof en overtuiging. 

De laatste set was verreweg de spannendste. Dat lag er niet zozeer aan dat wij zelf veel beter gingen spelen, we werden ook erg geholpen door het feit dat Gepidae de wisselspelers in het veld zette. Hun foutenlast steeg daardoor en we konden makkelijker scoren. Echter, richting en in de setfinale werd de basis terug gewisseld en daardoor trokken we alsnog aan het kortste eind. Als je kampioen wilt worden, geef je geen cadeautjes weg. 

Wat mij betreft moeten we deze pot maar gauw vergeten. Voor hen was het een moetje en voor ons was er eigenlijk niks te verliezen, al speelden we vaak wel zo. 
Volgende week spelen we uit tegen Volt, een ploeg van een ander kaliber. Thuis verloren we weliswaar met 4-0, maar we waren zeker niet kansloos… 

Terug naar Nieuws