Heren 1 sluit het seizoen ‘in stijl’ af

Saturnus HS 1 – Volley Tilburg HS 4 op 13-04-’19
3-1
9-25, 21-25, 25-27, 25-22

Het seizoen zit er alweer op. We mochten afsluiten met een thuiswedstrijd tegen Volley Tilburg H4. In september hadden we in Tilburg vrij kansloos verloren (25-21, -10, -19, -19). Vandaag lieten we zien dat we gegroeid zijn en pakten we terecht een set. Zo hebben we het seizoen ‘in stijl’ afgesloten, want het begin was dramatisch, maar het eind prima en alles er tussenin.

Olaf deed vandaag met ons mee en daardoor konden we wisselen. Hij begon op de bank, verder startten we in de gebruikelijke opstelling.
De eerste set was dramatisch, de slechtste van het seizoen, zo dik verloren we nog geen set.
In de tweede begon Joost als spelverdeler en Olaf op midden en vanaf dat moment ging het beter lopen en werd het een wedstrijd. De Tilburgers zijn heel ervaren en spelen een simpel uitziend spel, waarin de middenaanvallers heel gemakkelijk konden scoren en niet te stoppen waren. Serverend stonden we allebei niet al te veel onder druk, dus aan het net werd het verschil gemaakt. In de belangrijke derde set hadden we al kansen om te winnen, maar via 22-24 en 25-25 was het toch Tilburg dat de set en daarmee de wedstrijd.
Dan blijft de vierde set over. We toonden ons mentaal sterk en bleven goed volleyen, waarbij de Tilburgers slordiger werden. We kwamen zelfs 19-12 voor, maar die voorsprong verdampte snel tot 20-18. Gelukkig liepen we daarna weer iets uit en wisten we de laatste set van het seizoen te pakken, wat een enigszins goed gevoel opleverde.

Balans: een moeilijk seizoen, degradatie, maar toch een stijgende lijn met regelmatig ook goed volleybal. We hebben maar weinig wedstrijden echt kansloos verloren en veel sets pas in de finale verloren. Maar met gemiddeld 0,9 punt per wedstrijd kom je er niet natuurlijk. We boekten 2 overwinningen, verloren 2x met 3-2 en verloren ook 9x met 4-0. In de laatste 6 wedstrijden wisten we steeds minimaal een punt te pakken. In de eerste seizoenshelft pakten we slechts 5 puntjes, in de tweede helft 15. Volgend jaar in de 1e klasse zullen we zeker meer succesbeleving hebben.