Skip to main content
Terug naar Nieuws

Heren 1 pakt voor de 5e keer op rij een punt

Hajraa HS 2 – Saturnus HS 1 op 06-04-’19 

3-1 

25-23, 16-25, 25-21, 25-13 

Op deze zonnige zaterdag stond de laatste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. We reisden af naar Eindhoven om het tegen de studenten van Hajraa op te nemen. In een erg sfeervolle hal verloren we weliswaar voor de 19e keer dit seizoen, maar het was ook de 5e keer op rij dat we minimaal een punt pakten (en dus niet met 4-0 verloren). 
We begonnen bijna 3 kwartier rond half 8 aan de wedstrijd in de gebruikelijke bezetting: Jeroen W./Joost, Jeroen H./Kevin en Sander/Willem. Koen was de libero en Jop stond helaas nog immer geblesseerd aan de zijlijn. 
De eerste set was van onze kant prima. We waren in de passing stabiel genoeg en konden aan het net regelmatig zelf scoren. Hajraa maakte vrij veel fouten, die we deels zelf afdwongen. Zo kwam het dat we 20-22 voor kwamen. Maar daarna waren de persoonlijke fouten aan onze te noteren. Daarom verloren we met 2 punten verschil alsnog de set. 
Mentaal lieten we ons niet uit het veld slaan en dus deden we er in set 2 een schepje bovenop. We maakten minder servicefouten, gingen nog iets beter passen en legden de druk bij Hajraa dat daarmee niet om kon gaan. Zij maakten de fouten en we haalden de set relatief makkelijk binnen. 
Set 3 begon ook weer gelijk opgaand. De set kende nogal wat incidenten (een uitgevallen laptop, 2x een teruggedraaide beslissing van de scheids) en misschien lieten we ons daardoor afleiden. We stonden in elk geval richting het eind met 22-16 achter. We konden terugkomen tot 22-20, maar daarmee is ook alles gezegd. 
Over set 4 valt heel weinig positiefs te zeggen. We vonden de energie niet meer die we in de vorige 3 sets wel hadden om de vechten voor elke bal. De wedstrijd ging als een nachtkaars uit. 
 
Zaterdag a.s. spelen de laatste wedstrijd van dit seizoen. Volley Tilburg komt op bezoek. In september verloren we in de openingswedstrijd met 4-0. Inmiddels zijn we een stuk beter op elkaar ingespeeld. ‘T zou mooi zijn als we ook nu weer een setje kunnen pakken.

Terug naar Nieuws