Skip to main content
Terug naar Nieuws

Heren 1 overklast

Saturnus HS 1 – Vocala HS 1 op 13-10-‘18
0-4
12-25, 11-25, 14-25, 21-25

Zomer in oktober en wij ontvingen Vocala H1 (het voormalige Achilles), al jaren een geduchte tegenstander. Bij binnenkomst viel meteen het enorme lengteverschil op tussen hen en ons, iets waar we duidelijk ook last van zouden krijgen.
Jop en Jeroen v. H. waren afwezig, Olaf Wouters hielp ons uit de brand. We begonnen met Tom/Jeroen W. op het midden, als passer-lopers Kevin en Luciën en Sander/Willem in de diagonaal.
De eerste 3 sets kenden eenzelfde verloop. We hadden de pass goed onder controle, maar in het vervolg hadden we veel problemen aan het net. We konden zelf heel moeilijk direct scoren, Vocala had een ontzettend goede blokkering en dat haalde de dreiging bij ons eruit. Daar kwam nog bij dat Vocala over een stel goede aanvallers beschikt die aardig kunnen doortimmeren, wij konden daar juist weinig blokkering tegenover zetten. Als je punten heel makkelijk tegen krijgt, is het zaak om zelf te scoren, maar dat lukte veel te weinig, waardoor het al vlot 3-0 stond voor Vocala.
De 4e set was een iets ander verhaal, maar leverde toch geen setwinst op. We begonnen iets geconcentreerder en er was meer beleving dan in de andere sets. We konden prima bij blijven in het begin. Dat had ook te maken met feit dat Vocala duidelijk slordiger ging spelen. We kwamen zelfs 14-10 voor. Die voorsprong waren ook weer snel kwijt door een paar mislukte aanvallen: 15-15. Daarna hadden we bij 18-20 nog een klein kansje, maar Vocala liet zich niet foppen door ons.
In deze wedstrijd waren we op het gebied van service en pass gelijkwaardig aan onze tegenstander, maar de punten scoor je aan het net en daar waren zij gewoonweg een klasse beter.
Zo blijven we op 1 punt uit 4 wedstrijden steken. Op 27 oktober gaan we weer naar Tilburg. Ditmaal ontvangen de studenten van Gepidae ons.

Terug naar Nieuws