Skip to main content
Terug naar Nieuws

Heren 1 opnieuw onderuit

Gepidae HS 1 – Saturnus HS 1 op 27-10-‘18
4-0
25-8, 25-17, 25-13, 25-10

De openingswedstrijd was voor ons in Tilburg en vandaag reden we opnieuw naar Tilburg om het op te nemen tegen de studenten.
Het bepalen van de opstelling was niet moeilijk, want we hadden precies genoeg manschappen. Jeroen van Hout was afwezig, Willem nog geblesseerd en fungeerde als coach. Kevin en Jop waren passer-lopers, Tom en Jeroen bezetten de middenposities en Sander (vandaag de beste man aan onze kant) en Joost in de diagonaal. Koen was natuurlijk de libero.
Gepidae had de beschikking over een heel elftal goede spelers, die allemaal heel veel lengte en kracht en techniek hadden. Wij konden dus niet wisselen en kwamen ook gewoonweg niveau te kort. De setstanden laten het niet zien, maar we speelden best een goede wedstrijd bij vlagen. Blokkerend zaten we er regelmatig goed bij en ook de pass lag goed. In de service maakten we echter te veel fouten en we konden ook nauwelijks servicedruk ontwikkelen, waardoor Gepidae vrij simpel z’n aanvallen uit kon spelen. Ondanks de best goede pass kwam het spel op het midden er niet uit waardoor Kevin, Jop en Sander bijna elke keer met een 2-mans blok geconfronteerd werden. Sander wist daar wel raad mee en was de scorende man. Kevin en Jop hadden helaas meer moeite om tot scoren te komen.
De enige set die spannend was, was de tweede. Daarin stonden we zelf 6-4 voor, maar zodra de studenten wat meer gas geven, kwamen we toch in de problemen en scoorden zij vaker dan wij dat deden.
A.s. zaterdag komt VC Volt 2 op bezoek bij ons. Eens kijken of we dan weer een stukje beter kunnen spelen en misschien een setje (of 2) kunnen pakken.

Terug naar Nieuws