Skip to main content
Terug naar Nieuws

Heren 1 dicht bij 3e overwinning

Saturnus HS 1 – VOKO HS 2 op 30-03-’19 
2-3 
25-19, 26-28, 19-25, 25-19, 12-15 

Half februari speelden we onze laatste thuiswedstrijd. In de tussentijd speelden we 3 uitwedstrijden waarin we weliswaar 5 punten en een overwinning boekten, maar waarin we ook degradeerden. 
Deze zonnige zaterdag speelden we eindelijk weer een thuis, ditmaal kwam VOKO op bezoek. In een midweekse uitwedstrijd hadden we er 2,5 week geleden met 3-1 verloren. Toen stond echter half heren 1 in het veld. Nu was dat niet zo en waren we aan elkaar gewaagd. Dat blijkt ook uit het puntentotaal: 107-106. 
 
Hoe dan ook, we startten in de opstelling zoals we die wel vaker kenden in de afgelopen weken. Kevin en Jeroen H. als passer-lopers, Jeroen W. en Joost op midden met Koen als libero en Willem met Sander in de diagonaal. Geen wissels, want Jop is nog steeds geblesseerd. 
De eerste set was van onze kant goed. We namen direct het initiatief en wisten VOKO serverend en aanvallend onder druk te zetten. We werden geholpen door hun libero die geen libero maar eigenlijk een middenman was. Nadat we hem in set 1 kapot hadden geserveerd, kwam hij niet meer binnen de lijnen in de rest van de wedstrijd.  
Dat merkten we in set 2 ook wel. We konden serverend niet meer zo veel druk leggen en kwamen soms in de problemen doordat hun midden te makkelijk kon scoren. Na een scheldincident halverwege de set waren we even uit de concentratie. We pakten het wel weer op en stonden in de finale gelijk: 21-21. We kregen ook een setpunt, maar in de extra tijd was het geluk niet aan onze kant. 
Set 3 was de minste van onze kant. We waren niet zo gefocust en waren soms slordig. In het begin kregen we meteen 6 punten om de oren. Dat verschil bleef constant – we waren vanaf dat moment dus aan elkaar gewaagd – maar we konden het niet omzetten. 
In de nu belangrijke vierde set lieten we zien dat we ons ook terug kunnen knokken in de wedstrijd. Hoewel we natuurlijk ook fouten maakten, wisten we ook veel ballen op te lossen. Door een stabiele pass konden Jeroen W. en Joost ook hun punten scoren. Genoeg servicedruk daarbij opgeteld leverde een duidelijke setwinst op. 
Toen konden we ons opmaken voor de 3e 5-setter van het seizoen. Die wisten we niet winnen helaas. We begonnen niet geconcentreerd genoeg en maakten zelf een paar fouten, waardoor het al snel 3-7 stonden. We kwamen terug tot 7-8, maar lieten VOKO ook weer weglopen naar 9-13. We gaven nog een laatste keer gas en persten er nog een paar goede aanvallen uit, maar dichterbij dan 12-13 kwamen we niet. 
 
Kortom: een leuke pot volleybal en wat mij betreft zeker in de top-3 van beste wedstrijden van onze kant. Goede sfeer, aardig tot goed verzorgd spel en vermakelijke rally’s. Ons doel is om de laatste 2 wedstrijden in deze schwung verder te spelen en nog wat punten te sprokkelen. 

Terug naar Nieuws