Skip to main content
Terug naar Nieuws

Heren 1: bijna levert nog steeds geen punten op

Peelpush HS 2 – Saturnus HS 1 op 06-10-‘18
4-0
25-23, 25-17, 25-23, 26-24

Na een voor het gevoel lange autorit door landelijk gebied kwamen we aan de late kant in Meijel aan. We begonnen rommelig en niet allemaal tegelijk aan de warming-up, waardoor de scherpte en felheid meteen ontbraken. Die kwamen de gehele wedstrijd niet echt terug.
Jeroen van Hout was afwezig en we begonnen met Kevin/Jop als passer-lopers, Tom/Jeroen op het midden en Willem/Joost in de diagonaal. Appie was onze coach vandaag. De eerste set was, net als de hele wedstrijd, van een niveau dat niet promotieklasse-waardig was. Er was serverend en aanvallend niet al te veel druk, het spel aan onze kant oogde wat plichtmatig, zonder al te veel beleving. Toch konden we na een slechte start bijkomen en in de setfinale met 21-20 voorstaan. Door enkele slordigheden ging de set verloren.
In set 2 begonnen we in dezelfde opstelling als in set 1. Beter werd het allemaal niet. We maakten veel fouten en stonden als snel met 15-10 achter. Dat gat werd alleen maar groter.
In de laatste 2 sets veranderden we de opstelling. Joost ging spelverdelen en Lucien speelde diagonaal. Het niveau werd er niet per se beter van, maar we speelden we stabieler. Dat resulteerde opnieuw 2x in een voorsprong in de setfinale (23-21 in set 4 en 24-20 in set 4), maar… dat bleek toch allemaal niet genoeg vandaag. Twee keer lukte het hun spelverdeler om bij ons veel servicedruk neer te leggen en ervoor te zorgen dat we niet tot scoren kwamen.
Zo waren we 3x erg in de buurt van setwinst, maar voor ‘bijna’ krijg je nog steeds geen punten. Pluspunt was dat we net als vorige week juist in set 4 nog eens veerkracht konden tonen. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Vocala H1, waarin we opnieuw proberen beter te gaan volleyen.

Terug naar Nieuws