Skip to main content
Terug naar Nieuws

H1 knokt zich naar een punt

Saturnus HS 1 – Udenhout HS 1 op 29-09-2018
1-3
11-25, 17-25, 16-25, 25-23

Vandaag stond de eerste thuiswedstrijd op het programma, een wedstrijd tegen het onbekende Udenhout. Bij binnenkomst moesten we constateren dat Udenhout een heel ervaren ploeg was, met veel lengte. De gemiddelde leeftijd van dit team ligt ver boven die van ons. Met inslaan zagen we ook dat hun langste man de ballen wel heel makkelijk op de 4 meter kon timmeren.
We begonnen de eerste set met Kevin en Jeroen H. als passer-lopers, Tom en Jeroen W. op het midden en Sander en Willem in de diagonaal. Libero Koen was vandaag verhinderd. Op de bank hadden Joost, Jop en Lucien plaats. Onze coach was Koen van Sleeuwen. De eerste set was dramatisch en het in grote getale aanwezige publiek zag ons worstelen. We waren heel onzeker en speelden zonder idee en overtuiging. De eerste set was een cadeautje voor de tegenstander.
Er moesten echt wat dingen veranderen, wilde deze wedstrijd niet in een slachtpartij eindigen. Na de wake up-call van set 1 speelden we in set 2 en 3 iets beter. Lucien werd regelmatig ingewisseld voor Tom en Jeroen W. als ondersteuning in de pass. We kregen al met al de pass wat beter onder controle en kwamen zelf aan aanvallen toe. Echter, het rendement was nog laag, omdat we zelf niet zo’n hoge servicedruk konden opbouwen en te veel fouten maken. Passfouten, maar ook slechte keuzes in de spelverdeling en aanvallende fouten.
Uiteindelijk werd het publiek in set 4 beloond voor z’n geduld. In die set konden we tot 10-10 en 15-15 bijblijven en daarna zelfs uitlopen. Nu lukte het ons wel om zelf veel te scoren en de tegenstander van scoren af te houden. We stonden riant voor met 24-20, maar bijna ging het nog fout. Intussen was Jop ingevallen voor Tom. Jop kreeg in de hele wedstrijd 1 bal om aan te vallen, maar dat was meteen ook het allerlaatste punt bij 24-23. Via het blok ging de bal uit en was de set voor ons.
Het verschil tussen set 1 en 4 was enorm. In set 4 hadden we meer vertrouwen, we speelden degelijker en daardoor ook veel meer beleving en bravoure (zoals Koen dat noemt).
Zaterdag reizen we af naar Meijel (Peelpush 2), dat uit 2 wedstrijden 3 punten heeft (wij 1). Hopelijk wordt ’t een interessante ontmoeting, waarin wij de stijgende lijn kunnen doortrekken.

Terug naar Nieuws