Skip to main content
Terug naar Nieuws

Eredivisiespeelster Bregje van den Heuvel terug bij Saturnus/Hendriks Coppelmans

Na 6 jaar volleybal in de eredivisie keert Bregje van den Heuvel (28) komend seizoen weer terug bij de Udense volleybalclub. Van den Heuvel heeft een rijke volleybalgeschiedenis en speelde van jongs af aan bij Saturnus/Hendriks Coppelmans. Van moeder Ans van den Heuvel-Smits kreeg ze de technieken en inzichten van het spelverdelen mee. Op jonge leeftijd kwam Bregje in Dames 1 terecht, waar ze samen speelde met haar jongere zus Veerle en haar vader Joan als trainer/coach. Tegelijkertijd trainde Bregje ook volop bij de Nederlandse Volleybal School en Jeugd-Oranje. Toen zij het aanbod kreeg om hogerop te gaan spelen, greep ze die kans met beide handen aan. Van den Heuvel vertrok naar Energo (1e Divisie), waarna ze achtereenvolgens doorstroomde naar de eredivisieploegen VC Weert (2014), Peelpush (2015), Alterno (2016) en uiteindelijk FAST (2018).


Goede herinneringen

Bregje van den Heuvel is nu dus terug op het oude nest en klaar voor een nieuwe uitdaging op de positie van diagonaalaanvalster. Wij vroegen haar hoe ze het vindt om weer terug te zijn in Uden en waarom ze afscheid heeft genomen van de eredivisie. Van den Heuvel: “Het was echt een ontzettend toffe ervaring om in de eredivisie te mogen spelen. Maar nu is het moeilijk te combineren met werk. Ik wil me focussen op mijn nieuwe baan en stiekem ook wat extra vrije tijd overhouden. Tijdens mijn vrije jaar miste ik het spelletje heel erg en vandaar dat ik weer wilde gaan spelen. Ik heb altijd hele goede herinneringen aan Saturnus gehad; echt een heel gezellige club, dus daar ga ik graag naar terug. Dat mijn nichtjes Lette en Nila in het team spelen, was natuurlijk een extra bonuspuntje.

Andere positie

Van spelverdeelster naar diagonaalaanvalster is een andere positie dan Van den Heuvel gewend is. “Als spelverdeelster heb je een grote invloed op het spel en val je eigenlijk nooit zelf aan. Toch blijft het prettig om rechts te mogen blokkeren en te verdedigen. Dat zit al in mijn systeem. Nu hoef ik alleen nog maar te scoren en de tegenstanders alle kanten van het veld te laten zien”, lacht Van den Heuvel. “Mijn doel voor komend seizoen is gewoon lekker ballen, veel plezier hebben met mijn teamgenoten en kijken wat ik voor het team kan betekenen. Ik vind het ontzettend leuk om met zoveel jong talent te mogen spelen en hopelijk kan ik hen komend seizoen helpen en mijn ervaringen delen. Sfeer is altijd belangrijk en die is in elk geval erg goed.”

Wij wensen Bregje veel succes komend seizoen! Zoek jij ook nog een leuk volleybalteam? Dames 1 is nog op zoek naar versterking voor de middenpositie. Maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom bij Saturnus/Hendriks Coppelmans. Neem contact op via: secretaris@saturnushc.nl of kijk op www.saturnushc.nl.

Terug naar Nieuws