Skip to main content
Terug naar Nieuws

Heren 3: stijgende lijn is ingezet

De herenlijn van saturnus heeft afgelopen zomer goede zaken gedaan op de transfer markt. Alle registers zijn opengetrokken om een volwaardig nieuw herenteam in te passen binnen de herenlijn. In deze schrale tijden heeft men het toch weer voor elkaar gekregen. Hoe zal voor menig lezer een vraag zijn…

Wie is H3 dan… Een team dat bestaat uit veelal spelers met een verleden bij saturnus. Zijn de afgelopen jaren uitgewaaid, elders een balletje geslagen of zijn zelfs geheel gestopt en besloten na jaren van bankzitten maar weer eens een balletje te gaan slaan. Trainen doen zij slechts 1x per week, zij het samen met H2. “Op basis van ervaring en rust moeten we een heel eind kunnen komen” zij ooit een van de initiatiefnemers… Ach we zullen het gaan zien…

De afgelopen weken is er hard getraind om de eerste wedstrijd goed te kunnen starten. Op de presentatiedag is er al een tipje van de sluier gekomen door een spannende wedstrijd neer te zetten tegen H2 (tevens uitkomend in de 2de klasse, dus een aardige graadmeter). Op een doordeweekse dinsdagavond is er nog eens geoefend tegen de buren uit Veghel (skunk h3) en tot slot donderdag geprobeerd H1 het leven een beetje zuur te maken (helaas net niet gelukt, maar o wat waren we dichtbij…. voor de geïnteresseerde: 1ste set 28-26…) Ofwel genoeg uren gemaakt om te spreken van een voorbereiding op de competitie.

Voor de aftrap van de competitie mocht H3 afreizen naar Horst waar die dag zelfs een interland werd gespeeld. Bij aankomst troffen we zowel Friezen als Limburgers aan. Helaas bleken dat niet onze tegenstanders te zijn maar onze collegae die uitkomen in de 1ste divisie. enfin.. Onze tegenstander hebben we vooraf niet gezien in de kantine, waren al druk bezig met het opbouwen van het veld, lijnen leggen, ballen oppompen etc..

Om na deze lange inleiding maar een paar worden over de wedstrijd. Gezien eerder opgelopen blessures bij Erik en Paul hebben we Lucien meegevraagd om de nodige ondersteuning te bieden op de buitenkant. Zodoende 8 spelers op het formulier. Onze tegenstander was Hovoc H3. Een team dat bestaat uit enkele jonge spelers aangevuld met jarenlange volleybalervaring. Wedstrijd zou dus alle kanten op kunnen gaan..

Gestart werd met de vertrouwelijke basis die de afgelopen twee oefenwedstrijden samen heeft gespeeld. Tactisch enkele afspraken gemaakt en laten we maar eens kijken waar het schip strand.. Welgeteld de eerste aanval was gelijk raak, balletje vol op de neus van een van de spelverdelers bij Hovoc H3, bril op de grond, beetje bloed erbij, pleistertje erop en doorgaan. Echte bikkels daar in Limburg. Ze zijn het veld niet uit te slaan. De stempel was gezet en H3 speelde de set degelijk uit. Pass was goed verzorgd waardoor Jona het midden prima kon aanspelen en de servicedruk was hoog genoeg om ervoor te zorgen dat de side-out prima gespeeld kon worden. Resultaat 25-21 setwinst.

De tweede set werd voorgezet in de lijn der verwachting. Maar halverwege de eerste set ging de leidsman zijn eigen plan trekken. Een mooi op de lijn geslagen bal, was klaarblijkelijk te hard geslagen voor een zorgvuldige waarneming. Het betekende een kanteling in de wedstrijd. De mannen van Saturnus waren even gedesillusioneerd en kwamen er niet meer uit wat leidde tot enkele fouten aan onze kant. Netfouten, uitgeslagen ballen, iets te veel servicefouten etc. Uiteindelijk de set verloren met 19-25.

De derde set moest weer fris en fruitig worden gestart. De nodige frustraties naar de leidsman waren aanwezig maar goed we moesten het er maar mee doen. De set werd goed gestart en al snel stond er een voorsprong van enkele punten op het scorebord die langzaam maar gestaag werd uitgebouwd. Degelijk spel aan de kant van Saturnus zette uiteindelijk een score van 17-25 op het scorebord. Enkele mooie details: diverse malen een bal in held veld omdat er naast ons werd gespeeld werden niet gezien, ondanks nadrukkelijk roepen. Het was tenslotte geen “gevaar” voor de speler en tevens had de scheids het niet gezien.. Zelfs ballen die buiten de antenne om werden gescoord mochten doorgang vinden. Al met al merkwaardige beslissingen van de scheidsrechter… maar ach soms is het ook leuker om een wedstrijd van 1ste divisie niveau te kijken 😉

Na alle merkwaardige ballen en escapades van de leidsman moest er nog een 4de set worden gespeeld. Ook deze set werd in alle rust uitgespeeld. Goede servicedruk, weinig persoonlijke fouten leidde tot een setwinst van wederom 17-25. Samengevat een 3-1 overwinning voor de mannen van Saturnus die uiteindelijk de eer hoog hebben weten te houden in de herenlijn. Een onnodige set die is afgegeven maar desondanks is het spel weer wat stabieler geworden en raken de mannen steeds meer op elkaar ingespeeld. Als deze lijn wordt vastgehouden dan zijn er nog de nodige hoogstandjes terug te zien gedurende de vele wedstrijden. Aanstaande zaterdag weer een nieuwe ronde.. Thuis 14.15 tegen Peelpush uit Meijel. Tot dan