Skip to main content
Terug naar Nieuws

Heren 3: Ondanks domper, bovenaan de lijst

Zoals in elke competitie zijn er teams die te dealen hebben met blessures. Alhoewel dit niet te verwachten was bij de goed afgetrainde jonge goden van heren 3, is één van de vaste spelers Paul Jaegers geplaagd met een flinke zweepslag in de kuit. Voor de speler, het team en fans een flinke domper en een gat wat niet zomaar gevuld kan worden. We hopen Paul na een aantal weken weer te bewonderen midden in de gladiatorische arena te muzerijk Uden. Ondanks dat nu één van de vaste krachten wordt gemist, werd het versterkt door de vaste interim speler Sjoerd Spierings.

Afgelopen zaterdag was het speelronde 6 in de spannende 2de klasse competitie. Revoc kwam op bezoek vanuit het verre Reuver, die op de nummer 10 van de ranglijst stond geplaatst. Revoc kwam met een volledig 11-tal aanzetten, alsof een andere balsport beoefend kon worden. Gelukkig zijn de regels van het volleybal nog niet veranderd en zijn er maar 6 spelers (excl. Libero) nodig. Voldoende voor Saturnus, echter betekend dit dat Revoc de mogelijkheid heeft om alle wissels te gebruiken, om het spel van Saturnus te ontregelen.

De eerste set begonnen de Saturnianen sterk en vol met overtuiging. De mannen uit Reuver konden meekomen tot de eerste 5 punten, waarna een gat ontstond die niet te dichten was voor het einde van de set. Ondanks dat de hoogte punt van de set een headshot was, wat vanuit de Reuverse kant kwam, werd de set sollide gewonnen met 25-16. De tweede set werd er gebruik gemaakt van de wissels, waardoor het spel van de tegenstander veranderde. Hier had Saturnus in het begin moeite mee en kon langdurig geen voorsprong maken. Tegen het einde van de set lukte het uiteindelijk wel, die niet werd afgegeven, 25-20 winst. In de derde set wou Saturnus laten zien dat ook zij konden wisselen: Olaf op midden. Deze aanvaller, die het heeft van het snel aanlopen en hangen op een lage stijgende bal wist het blok vaak te misleiden. Niet tijdig blokken of negeren werd genadeloos afgestraft, waardoor de buitenaanvallers met een enkele blokkering de term zakelijk afmaken demonstreerde voor de jonge kijkers. Ondanks dat de scherpte af en toe minder was, werd er makkelijk gewonnen met 25-17. De 4de en laatste set was met name belangrijk tot het niet weggeven van de extra bonus punt. Met 5 punten kon er nog een stapje hoger gemaakt worden in de ranglijst. Met deze gedachte en een vroege voorsprong was winst een gegeven, Koen was goed voor een headshot en een paar mooie blokjes van de middens eindigde de laatste set met 25-19.

Net als Saturnus, maakte de scheidsman een gelijkwaardige scherpe indruk, zo werden buitenspel acties, netfouten en technisch fouten niet ontgaan door de arbiter. Door de regels duidelijk te stellen, werd wedstrijd vrij eenvoudig en zonder enige discussies begeleid. Met de extra 5 punten komt Saturnus op de eerste plaats, wat wordt gevolgd door Flash met 1 punt verschil. Of dit extra spanning met zich mee gaat nemen zal de komende tijd duidelijk worden. Volgende week speelt Saturnus weer thuis om 14.15 tegen Hornerhof/HHC heren 3, die de 5de plek verdedigen op de ranglijst.

Gegroet, de razende reporter

Terug naar Nieuws